Velkommen til det nye Bella Bella Studio <3 I åbningsugen sendes der pakker ud mandag og torsdag <3

Smykkepleje


Smykker er lavet for at blive brugt, men brug dem med omtanke. Hvis passet på og plejet lidt, holder de resten af livet.

Jeg har her samlet nogle små tips, så du kan passe bedst muligt på dine smykker. Alt sammen noget du kan gøre hjemmefra.


TAG DINE SMYKKER AF NÅR DU:
💍 Sover
💍 Vasker hænder
💍 Tager parfume, hårspray eller creme på
💍 Dyrker sport eller andre aktiviteter
💍 Svømmer eller tager bad
💍 Gør rent eller laver havearbejde

 

GENERELT: 
Tag smykker på som det allersidste.

Undgå at dine smykker kommer i kontakt med nogle former for fugt eller kemikalier - dette gælder også parfume, cremer, sæbe, hårspray, neglelak og lignende. Det kan slide, skade eller på anden måde påvirke dine smykker.

Undgå så vidt muligt hårde stød og gnidninger af dine smykker imod hårdere overflader. Særligt smykker med sten og perler kan være sarte overfor dette.

Hiv eller vrid aldrig i kæder. Særligt tynde kæder er meget delikate og sarte og kan knække, så vær forsigtig med ikke at rive i dem hvis de skulle sidde fast et sted. Tag dig tid til stille og roligt at vikle dem ud, evt lagt ned på et bord. En tandstik eller nål kan være behjælpelig hvor det er svært at få fat.

Tynde ringe, armbånd og øreringe former sig med kroppen og med brug, hvilket er helt normalt. Vær forsigtig med kraftige vrid og stød som kan få dem helt ud af form.

Vær forsigtig med alle former for fatninger og stensætninger. Disse er lavet af meget tyndt materiale og holder ikke til at blive hverken bukket eller klemt på nogen måde, da dette kan få stenen at falde ud - nu eller i fremtiden.

 

OPBEVARING
Det bedste sted at opbevare dine smykker er i deres originale æsker, smykkeskrin eller små stof- eller plastik poser. Dette beskytter dem fra at gnide op imod hinanden og blive udsat for fugt og sollys. Et godt hjemme-tip er at lægge en eller to små silica gel poser (du ved, dem som ofte følger med i nye produkter) med i dit smykkeskrin og skifte disse regelmæssigt.

Det er helt normalt for sterling sølv at anløbe (/blive sort/brunt) efter noget tid. Dette har intet med kvaliteten af produktet at gøre, men er en helt naturlig process som sker når udsat for hudens kemi eller hvis ikke opbevaret korrekt. Omfanget og hastigheden er forskellig fra person til person. 

 

OVERFLADER
Den sorte overflade på oxiderede smykke er lavet ved kemisk at fremprovokere og fremskynde den naturlige oxideringsprocess som kommer ved at sølv anløber. Oxidering og forgyldning er begge overfladebehandlinger af sølvet og vil på et tidspunkt blive slidt af. Hvor hurtigt dette sker varierer meget fra person til person og hvor ofte det bruges. Dette har intet at gøre med kvaliteten af produktet og kan altid friskes op igen.

Overflade teksturer og behandlinger vil også falme over tid. Blanke overflader vil med tiden blive matte og matte overflade vil med tiden blive mere blanke. Dette er helt normalt og kan friskes op hos en professionel guldsmed. 

Kontakt mig hvis du ønsker at få dine smykker frisket op.

 

RE-OXIDERING
Det er muligt at gen-oxidere dine smykker hjemme. Det er muligt at købe kemiske væsker til formålet, men disse er både giftige og skal virkelig bruges med forsigtighed. Følg instruktionerne på emballagen. 

En mulighed er også at gøre det med helt almindelige hjemmeremedier. (Vær OBS på at hjemme oxidering er på eget ansvar og at Bella Bella ikke på nogen måde kan holdes ansvarlige for eventuelle problemer disse råd skulle forårsage.) 

Hårdkog et æg og mens det endnu er varmt, puttes sølv-smykket ind i æggeblommen til det er dækket helt. Lad ligge i 20-30 minutter. Svovlet i æggeblommen reagerer da med sølvet og oxiderer sølvet sort. Der kan forekomme en lugt af prut/rådden æg. Det er helt normalt. Tag smykket ud af ægget og skyld det forsigtigt i lunkent vand med lidt mild sæbe. Gentag om nødvendigt hvis ikke hele smykket er blevet sort. Når du er tilfreds med resultatet, så tør smykket og gnid forsigtigt et tyndt lag neutral hudcreme på smykket. Det vil gøre farven mere mørk/intens. 

 

RENGØRING
Du kan altid bede din lokale guldsmed om at rense dine smykker eller sende det til os. Vi tilbyder både ultralyds rens og at polere op. Dette er gjort for et mindre beløb, startende omkring 50 kr. 

Nogle hjemmemetoder kan også bruges til rensning. (Vær OBS på at hjemme rensning er på eget ansvar og at Bella Bella ikke på nogen måde kan holdes ansvarlige for eventuelle problemer disse råd skulle forårsage.) 

ANLØB:
Beklæd indersiden af en skål med sølvpapir og put en teske fuld salt og kogende vand i. Læg smykkerne heri og lad dem ligge i ca 5 min. Vær forsigtig når du tager dem op af det varme vand. Skyld af med lunken vand.
   MÅ IKKE BRUGES HVIS: smykket har nogen former for sten eller perler på, eller er forgyldt eller oxideret.

Sølvrens fra Hagerty kan købes og bruges til anløbsrens. Læs og følg vejledningen på pakken.

ALMINDELIG SKIDT:
Læg dit smykke i et lunkens vandbad i ca 5 minutter. Gnid blidt med en meget blød tandbørste eller klud med lidt mild sæbe. Skyl af.
   MÅ IKKE BRUGES HVIS: Smykket har perler på, er forgyldt eller oxideret.

BLID DAGLIG RENGØRING:
Brug en meget blød klud, fx af microfiber, til forsigtigt at aftørre eventuelt skidt, fedt eller mindre anløb.

Hvis ikke disse råd løser problemet så tag smykket med til din lokale guldsmed. De kan rense det professionelt og opfriske overfladen. Det er altid en god ide at få set smykker igennem fra tid til anden, for at være sikker på at lodninger, indfatninger og låse er okay.

 

TWIST ØRERINGE
Vær forsigtig når du skal åbne dine twist øreringe. Øreringene skal twistes fra hinanden, ikke hives ud ad. Hives de ud ad vil dine øreringe ryge ud af form og/eller knække. 

twist earring sådan åbnes de
-
Alle råd i denne guide er ment til inspiration og udføres på eget ansvar. Bella Bella kan ikke tage ansvar for forkert udførsel og derved skade på dine smykker. Er du i tvivl om det mindste, så skriv til os eller tag dit smykke med til din lokale guldsmed.